Grunden för att barn ska utvecklas, orka leka och växa är att de får bra mat. Maten på
Stubben lagas på plats av ekologiska och närproducerade råvaror i största möjliga mån. Vi
försöker undvika halvfabrikat.

På måndagar, onsdagar och fredagar lagas maten hemma på Stubben. Maten är varierad med både svenska klassiker och interationella rätter. Det mesta uppskattas lika mycket, både av barnen och personalen.

På tisdagarna är det matsäcksdag. Barnen tar med sig ryggsäck med bestick, kåsa och termos som de får påfylld på Stubben. Matsäcken brukar avnjutas på utflykt i skogen.

På torsdagar lagar pedagogerna oftast maten ute i skogen över öppen eld. Gärna en gryta eller varför inte grillat. Aptiten är extra god ute i naturen.

På morgnarna vid samlingen är det fruktstund.

Mellanmålet är för det mesta fil eller smörgåsar med mjölk. Ibland festar vi på pannkaka eller firar en födelsedag med glass och frukt.