Grunden för att barn ska utvecklas, orka leka och växa är att de får bra mat. Maten på Stubben lagas på plats av ekologiska och närproducerade råvaror i största möjliga mån. Vi försöker undvika halvfabrikat.

På måndagar, onsdagar och fredagar lagas maten hemma på Stubben. Maten är varierad med både svenska klassiker och interationella rätter. Det mesta uppskattas lika mycket, både av barnen och personalen. 

På tisdagarna är det matsäcksdag. De föräldrar som önskar packar förmiddagsfrukt och lunch i barnets ryggsäck, men det går lika bra att få sin matsäck från Stubben. Matsäcken brukar avnjutas på utflykt i skogen eller någon annanstans. 

På torsdagar lagar pedagogerna oftast maten ute i skogen över öppen eld. Gärna en gryta eller varför inte grillat. Aptiten är extra god ute i naturen.

På morgnarna vid samlingen är det fruktstund och vatten.

Mellanmålet är för det mesta fil eller smörgåsar med mjölk. Ibland har man dock festat på pannkaka eller firat en födelsedag med glass och frukt.